Nobelkokbok

img_7974img_7975

Ett projekt med många kockar, bokstavligt och bildligt, har äntligen (november 2016) blivit bok i både svensk och engelsk utgåva. Strax efter releasen blev den utsedd till Årets kokbok alla kategorier 2016 av Måltidsakademin! Min roll handlade, till en början, om att hålla ihop arbetsgruppen, göra research och hjälpa till med recepturval. I ett senare skede blev det ingresskrivande med lite info om varje rätt, samt receptgranskande. Mesta receptjobbet gjorde dock kocken Niclas Wahlström och kulinariska konsulten Kristina Valentin. Enligt Kristina, som arbetat med mat i olika publikationer under mer än 40 år, är detta de mest avancerade recept hon tagit sig an. Karin Bojs och Ebba von Sydow har skrivit inledande texter om Nobels pris och middag. Magnus Skoglöf har fotograferat. Förlag: Max Ström.