Allt om Mat:s stora kokbok

2010 kom Allt om Mat:s Stora Kokbok (Norstedts), ett mastodontverk på drygt 400 sidor. Jag textredigerade, skrev förord och en del andra texter. Teamet bakom boken var detsamma som bakom kokboksserierna som Allt om Mat gav ut tillsammans med Expressen (se här). Omslagsbilden har Charlie Drevstam tagit.

Och så här kan det se ut när man bläddrar i den:

Kokboksserie nr 1

Allt om Mat gör mängder av böcker, och jag har fått arbeta med några av dem. I samarbete med Expressen gav Allt om Mat ut två kokboksserier à 20 böcker. Den första, Smaker från hela världen, kom 2008 och hade olika länder som tema.

Kokboksserie nr 2

Den andra serien Allt om Mat gav ut i samarbete med Expressen hette Allt om det goda och kom 2010. Jag har skrivit förord och receptingresser till samtliga 40 böcker (20 i varje serie). Ett mastigt uppdrag i högt tempo, som flöt på bra tack vare projektledning av Karl Enequist på Lyth & Co. Redaktörer var (som så ofta när det gäller Allt om Mat:s böcker) Ulla Karlström och Cecilia Lundin.

Båda kokboksserierna formgavs av Annika Lyth. Särskilt i Allt om det goda syns en fin omsorg om detaljerna, tycker jag:

Allt om Mat

Mellan 2008 och 2012 jobbade jag regelbundet för tidningen Allt om Mat, ofta som redigerare och redaktör med ansvar för olika avdelningar i tidningen, ibland som reporter. Mycket lärorikt och överraskande kul för en som inte tycker sig kunna något om mat! Allt tack vare en genomtrevlig och kunnig redaktion, först under ledning av Katrin Alström, senare Mona Johansson. Den som för det mesta guidade mig in i matens värld var dock redaktionschef Ulla Karlström.

Klicka här för att se exempel på jobb jag gjort för Allt om Mat.

 

Allt om Mat – några smakprov

Arbetet på Allt om Mat har handlat om att intervjua kockar, skriva faktarutor om råvaror, knåpa ihop rubriker och ingresser, spåna idéer, redaktöra notissidor och, inte minst, provsmaka allt som tillagas i provköket. Här några exempel på vad jag gjort: